logo

“KING BUSINESS SOFTWARE VOOR GROOTHANDEL”

King Software heeft een ijzersterke positie bij groothandels. En dat is geen wonder, want King Business Software heeft alles wat een groothandel nodig heeft; van voorraad en administratie tot en met mobiele magazijnoplossingen.Uw Voordelen

  • Van offerte tot en met uitlevering geautomatiseerd

  • Altijd en overal inzicht in voorraad-, order- en bestelinformatie

  • Alle logistieke documenten digitaal beschikbaar
    (zoals: orderbevestiging, pakbon, verzendetiket)

  • Magazijn automatisering via King Mobile geïntegreerd

DIRECTE INKOOP


Met directe inkoop wordt een artikel (vanuit de verkooporder) direct besteld bij de leverancier. Vanaf de order tot en met de magazijnontvangst is alle informatie gekoppeld. Deze oplossing wordt bijvoorbeeld gebruikt voor artikelen waarvan geen voorraad wordt bijgehouden en artikelen volgens een speciale- of spoedbestelling.

SAMENGESTELDE ARTIKELEN

Een samengesteld artikel bestaat uit meerdere voorraadartikelen. Bij verkoop van een samengesteld artikel worden (na verwerking) automatisch de gebruikte componenten van de voorraad afgeboekt. Ook te gebruiken in combinatie met partijenregistratie en serienummerregistratie.

AUTOMATISCHE BESTELLINGEN

Via het besteladvies wordt automatisch per leverancier een bestelling aangemaakt. Het besteladvies houdt rekening met leveringscondities, bestelgrootte bij uw leverancier(s) en gewenste minimum- en maximumvoorraad in uw magazijn(en). Als u meerdere leveranciers per artikel heeft vastgelegd bepaalt het besteladvies de meest gunstige condities voor de bestelling.

PARTIJENREGISTRATIE


Per artikel wordt aangegeven of partijenregistratie van toepassing is. Hiermee maakt u het mogelijk om verschillende partijen van hetzelfde artikel te onderscheiden. Bijvoorbeeld op basis van THT (uiterste houdbaarheidsdatum), speciaal kleurbad, traceerbaarheid van aparte productierun of eenmalige artikelen.

Wist u dat?

MCC en Magazijnlabels hebben de krachten gebundeld. Wij ontzorgen u bij het (her)indelen en ordenen van uw magazijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bepalen van efficiënte (locatie)indeling

  • Stelling labels, locatieborden en vloerbelijning

  • Labelen van locaties & producten

  • Inventarisatie van uw producten


Klant aan het woord:

Tijdsbesparing maakt enthousiast

Nijboer Blijstra Techniek is serviceprovider en distributeur van BOSCH werkplaats equipment.

“King Business Software is ons gereedschap voor ERP”, aldus Jan Hartman (Nijboer).

Eén centrale oplossing voor logistieke en administratieve processen (ERP) is mogelijk met King. Nijboer Blijstra Techniek gebruikt King Business Software voor het beheer van artikelen, voorraad, leveringen en dit alles geïntegreerd met de boekhouding.

Een bijgewerkte administratie is belangrijk voor actueel inzicht in de cijfers, maar wat betekent dat voor de (administratieve) werkdruk? Door de basisprocessen verder te automatiseren wordt tijd bespaard. Nijboer Blijstra Techniek profiteert iedere dag van dit voordeel.

Inkoopfacturen worden automatisch geboekt met Factuur2king, verkoopfacturen worden digitaal verstuurd uit King en de bank wordt automatisch bijgewerkt. De medewerkers van Nijboer Blijstra Techniek worden niet geleefd door werkdruk maar hebben alles onder controle; dat werkt plezierig!

Nijboer Bijlstra